Функции форума ограничены, мы переносим данные на новый сервер.

А пока что можете заглянуть на нашу группу Facebook: www.facebook.com/groups/e36club.com.ua
Форум Общий Подорож до Бельгії

Подорож до Бельгії

Shurik777 2015-11-15 12:04
Можу написати докладний звіт (з фото/відео) про мою автоподорож до Бельгії. Буду вдячний за вашу увагу.
Breaker 2015-11-15 12:09
Цікаво, завжди дивлюсь звіти по подорожам на драйв2
kozak_ark 2015-11-15 12:11
:popcorn:
matsehora 2015-11-15 12:31
Давай. Это не ты писал статейку о поездке в Италию? :du_ma_et:
Shurik777 2015-11-15 13:55
Ні, до Італії як раз машиною ще не вибирався. Проте їздив до Франції, Словаччини та Бельгії. Транзитом був у Польщі, Німеччині, Голандії, Люксембурзі, Чехії та Угорщині.
crash3r 2015-11-15 13:56
Shurik777 2015-11-16 11:53
Ну якщо дійсно усім цікаво то потроху почну. Писатиму кілька постів, бо по-перше хочу осягнути не тільки останню подорож, але й попередні. По-друге, можу щось цікаве забути і потім додаватиму. Отже, цього разу я зі старшим сином і сестрою вирішили знову поїхати в Бельгію, так само як рівно торік. Що потрібно для подорожі за кордон: - Закордонні паспорти з шенгенськими візами (окрім Швейцарії та Великобританії) - Зелена карта (автострахування) - Страховки життя на усіх подорожуючих (обов'язково за кордоном) - техпаспорт - Дозвіл від матері на вивіз дитини за кордон (якщо дитина їде з одним з батьків) - Свідоцтво про народження дитини (запитують іноді) - путівка на машину (в моєму випадку машина службова) Машину часто перевіряють на угон, щоб не були затерті номер кузова, тощо. Не завадить мати вогнегасник з аптечкою і світловідбивні жилети. На магістралях і автобанах в екстренних випадках вийти з машини можна лише в цих жилетах. На кордоні, зазвичай, людей менше в вихідні і особливо на свята. По буднях вдень іноді доводиться проходити через кордон до 6.5 годин. Цього разу ми виїхали з Ірпеня опівночі з наміром пройти кордон рано вранці якнайшвидше. По варшавці доїхали до кордону (село Старовойтове) о 7 ранку. Але за 20 км до кордону почалися пригоди. GPS "IGO", напередодні записаний на планшет з Android 5, почав видавати помилки і закриватися самостійно. Без GPS їхати аж до Бельгії був зовсім не варіант, і я вже серйозно замислився повертатися додому. Проте передзвонив програмер і порадив скинути налаштування (default settings). На щастя, це допомогло і програма вже більше не набридала. На кордоні перед нами стояло з десяток машин. Вже за 2 години ми їхали через Полщу. Перше місто Хелм зустрічало нас традиційно поганими дорогами :facepalm: Проте, за всю подорож Євросоюзом це було єдине місце, де дороги були схожі на наші. Далі Люблін (транзитом через магістраль), Варшава (транзит через місто). Найважче було їхати через Варшаву. Довгі тянучки зі світлофорами, повороти, мости, розв'язки. Прикро, що досі нема об'їзного шляху через магістральну трасу. Відзначу, що Польща, єдина країна, в котрій дорожні знаки зеленого кольору, а магістральні синього. В решті країн, так само як і у нас - навпаки. Окремо про обмеження швидкості: усі країни євросоюзу вже давно мають обмеження швидкості у міській зоні - 50 км/г. За містом 90-100 км/г (залежно від країни) На магістральних трасах Польщі, Чехії, Словаччини, Франції, Голандії - 130 км/г У Бельгії, Люксембурзі - 120 км/г (чому саме так не знаю) Окремо про німецькі автобани: ето кайф! © Подерев'янський По-перше в Німеччині усі дороги (!!!) безкоштовні (В Чехії, Словаччині, Румунії, Болгарії при в'їзді потрібно купувати так звану він'єтку - сплата дорожього збору за проїзд магістральними дорогами). По-друге, тут швидкість руху не обмежена: їдь скільки є спідометра і дурі. Проте майже всі німці надто швидко не їздять. Третій ряд зайнятий фурами, у другому їдуть середнячки - 120-140 км/г, і лише перший ряд займають відносно швидкі машини - 150-180 км/г. Там де не було великих черг, ми їхали 160. Але все одно іноді доводилося пропускати ліхачів. Але я трохи забіг уперед. За перший день ми проїхали трохи більше 900 км і зупинилися відпочити, не доїхавши до Познані 130 км. Далі буде.
Silver 2015-11-16 12:14
AlexTracer 2015-11-16 12:39
Jacksotnik 2015-11-16 12:43
Ну давай уже продолжение, интересно :) :popcorn:
MICTEP 2015-11-17 09:23
:co_ol: :popcorn:
Shurik777 2015-11-17 12:42
Окремо про заправки на магістральних трасах. Ми знайшли комплекс заправних станцій, розташований по обидва боки траси з пішоходним мостом через дорогу. Окрім заправки з кожного боку є ТІR-стоянка і безліч місць для стоянки легковиків. Також з обох боків є McDonald's з McDrive. Але саме цікаве - це тризірковий готель. Будівля готелю не має ресепшену або місця для персоналу. Купувати номер треба на заправці. Заповнюється анкета і після сплати видається електронна картка-ключ. Вхідні двері і двері номера відчиняються цією карткою. Номери достатньо комфортні з повноцінними санвузлами. Ми планували виспатися вдень і вночі продовжити подорож, але так добре спалося, що ми вирішили поспати до ранку :hi_hi_hi: Може й добре, бо виспали дві норми і наступного ранку я був як свіжий огірок :-D Магістральна траса від Варшави на Познань і до кордону з Німеччиною платна. На певній ділянці траси дорога розширюється і ми упираємося в декілька шлагбаумів з кабінками. Перший раз кабінка автоматична - без оператора. Просто натискаєш кнопку і вилазе талон з магнітним покриттям. Через 50 км такий самий шлагбаум вже з оператором, котрому треба талон віддати разом з грошовою карткою. За 10-15 секунд шлях сплачено і можна їхати далі. Ми проїхали 5 таких шлагбаумів і заплатили загалом 80 злотих (≈20 євро). Відстань до кордону з Німеччиною здолали як два пальці об асфальт)) Кордон Польщі з Німеччиною вільний для проїзду автотранспорту - як і в решті країн Євроспоюзу. Ти просто бачиш синій знак з кільцем із зірок, в якому напис Deutscheland і їдеш собі далі. Проте оскільки Польща довгий час була під протекторатом радянського союзу, прикордонний термінал тут таки залишився і стоїть пустий і темний, нагадуючи усім доєвросоюзні часи. В Німеччині десь за 10 км починаються автобани. Зазвичай мають три смуги для руху, обмеження швидкості відсутнє, плата за проїзд відсутня!!! Але основна відмінність цих доріг від країн східної Європи у тому, що не треба їхати через жодне місто. Усю країну можна проїхати транзитом через автобани. Єдиний недолік - це ремонт доріг. Ми попали в робочу перевозку на ділянки, де було закрито одну-дві смуги одночасно і штовхалися у довгих тягнучках по пів години у кожній. Ми пролетіли Німеччину за 7 годин, не зважаючи на те, що втратили майже 2 години на тягнучки. Плюс, ми іноді зупинялися поїсти/поп!сяти. До речі! В Польщі на заправках туалет і вайфай БЕЗКОШТОВНИЙ! В Німеччині, на жаль ні. Туалет коштує 70 євроцентів, але після сплати видається талон на 50 центів, на який можна на приклад купити кави на цій самій заправці (до речі, торік туалет коштував 50 центів - рівноцінно з талоном). Вайфай вимагав авторизації і потім пропонував відправити СМС на якийсь номер. Скільки це коштує і чи буде потім в мене інтернет я не знаю, бо не ризикнув цього робити. Окремо про ціни на пальне. У Польщі дизелька коштує в середньому 1,13-1,15 євро. В Німеччині 1,30-1,35 євро. На кордоні України та Польщі є заправки ОККО, WOG та Shell. Бажано заливати повний бак, щоб не переплачувати. Кордон з Бельгією ми мало не прогавили. Ніяких терміналів цього разу не було взагалі. Просто знак Belgie і позначка про обмеження руху в місті/за містом. Ну ще смуг руху стало дві і фракція асфальту трохи змінилася. Далі буде
Shurik777 2015-11-17 20:17
Короткий фотозвіт. Мрія Kapone - Ford Focus ST new :-D [img:1pkpuqob]http://cs630419.vk.me/v630419580/3ca/QFsC1wGpbYg.jpg[/img:1pkpuqob] В цьому помісті ми мешкали перші три дні [img:1pkpuqob]http://cs630419.vk.me/v630419580/3d3/5yNt19nmeJ4.jpg[/img:1pkpuqob] А це комплекс заправок в Польщі [img:1pkpuqob]http://cs630419.vk.me/v630419580/3e5/kZOcaTOirfs.jpg[/img:1pkpuqob] [img:1pkpuqob]http://cs630419.vk.me/v630419580/3ee/KFTjNYZeSGk.jpg[/img:1pkpuqob] [img:1pkpuqob]http://cs630419.vk.me/v630419580/400/DyqDZM8aotk.jpg[/img:1pkpuqob]
AlexTracer 2015-11-17 20:25
Извините что отхожу от темы. Как на наших корчах обстоят дела с евросоюзом? Я так понял если катализатор вырезан то не пускают? Одним словом техосмотр надо?
Shurik777 2015-11-17 20:36
Я не виїжджав на старих машинах жодного разу. Жодного разу не бачив, щоб хтось когось іншого про це запитував. Мені здається, що за цим не слідкують. Проте, можу помилятися. Це в тему насправді) Я охоче відповім на всі запитання.
Shurik777 2015-11-17 22:14
Після того як ми проїхали 2000 км від Києва, останні 200 км Бельгією здалися нам невеличкою прогулянкою. Обмеження руху 120 км/г і досить багато камер з радарами. Тож ми їхали не надто швидко. Хоча основний нюанс камер у тому, що їх треба боятися резидентам єврозони, але не нам. Бо штрафи приходитимуть в межах євросоюзу. В Україну штраф не дойде і буде анульовано. Та все одно, як добропорядна людина, я намагався не порушувати і їхати в межах дозволеного. Останні 30 км ми їхали через маленькі міста і села. Нарешті дісталися містечка Fanzel. Тут знаходиться помешкання моєї тітки. Ми повечеряли при свічках дуже смачно і полягали спати. За вікном було добре чути гірську річку, звуки якої нагадували шум дощу. Під ці самі звуки ми заснули. Вид з вікна. [img:xob0kwjr]http://cs630419.vk.me/v630419580/513/Rv6eFNuaL_Y.jpg[/img:xob0kwjr] Вид на вікно другого поверху [img:xob0kwjr]http://cs630419.vk.me/v630419580/51c/t-XwsW-9mVs.jpg[/img:xob0kwjr]
Silver 2015-11-18 11:08
Кросотища....ех....на весну наверное махну в Амстердам)
Silver 2015-11-18 11:09
как навигатор в евросюзе работает? норм?
Shurik777 2015-11-18 11:17
Сам навігатор добрий - IGO останній. Але працює поганенько, бо встановлений на останню версію Android 5. Що мені сподобалося, раніше він прописував маршрут лише в межах однієї країни. Було вкрай важко знайти дорогу за межі країни, щоб не помилитися. Зараз можна одразу ставити фініш в іншій країні.
Silver 2015-11-18 11:23
[quote="Shurik777":204ivoc3]Сам навігатор добрий - IGO останній. Але працює поганенько, бо встановлений на останню версію Android 5. Що мені сподобалося, раніше він прописував маршрут лише в межах однієї країни. Було вкрай важко знайти дорогу за межі країни, щоб не помилитися. Зараз можна одразу ставити фініш в іншій країні.[/quote:204ivoc3] спасибо, буду знать) а газ на заправках по чем?)) и есть ли он вообще?)
monsta 2015-11-18 20:53
[quote="Silver":q5uhj2g8][quote="Shurik777":q5uhj2g8]Сам навігатор добрий - IGO останній. Але працює поганенько, бо встановлений на останню версію Android 5. Що мені сподобалося, раніше він прописував маршрут лише в межах однієї країни. Було вкрай важко знайти дорогу за межі країни, щоб не помилитися. Зараз можна одразу ставити фініш в іншій країні.[/quote:q5uhj2g8] спасибо, буду знать) а газ на заправках по чем?)) и есть ли он вообще?)[/quote:q5uhj2g8] спрашиваешь про газ и тебя автоматически депортируют :-D
Shurik777 2015-11-18 20:57
Не звернув уваги на вартість газу, бо ніколи ним не користувався. Вибачаюся за пізню відповідь.
panatino 2016-01-13 11:00
[color=#FF0000:28jrmbmu][b:28jrmbmu]СПАМ[/b:28jrmbmu][/color:28jrmbmu]
monsta 2016-01-13 20:04
Р-реклама
Shurik777 2017-05-08 23:49
Не пройшло і двох років, як я згадав про цю тему :-D І помітив, що дуже багато про що ще не написав. Сподіваюся, ще хтось слідкує за темою.
Eagle 2017-05-08 23:53
Смотрю популярность набирает путешествия по Европе))) С женой каждый год по несколько раз на машине по Европе ездим. Вот пару недель как приехали на авто из Англии. Могу тоже рассказать о чем-то, если интересно)
dart 2017-05-09 00:04
[quote="Eagle":2bstwts1]Смотрю популярность набирает путешествия по Европе))) С женой каждый год по несколько раз на машине по Европе ездим. Вот пару недель как приехали на авто из Англии. Могу тоже рассказать о чем-то, если интересно)[/quote:2bstwts1] Розкажи як воно їздити по зустрічній смузі? :)
Eagle 2017-05-09 00:06
[quote="dart":1o14s1l4][quote="Eagle":1o14s1l4]Смотрю популярность набирает путешествия по Европе))) С женой каждый год по несколько раз на машине по Европе ездим. Вот пару недель как приехали на авто из Англии. Могу тоже рассказать о чем-то, если интересно)[/quote:1o14s1l4] Розкажи як воно їздити по зустрічній смузі? :)[/quote:1o14s1l4] Вот честно скажу, я в первые минуты говорил какого хрена они все по встречке едут, после 10 минут поездки привык и только жена пугалась и кричала, когда я на трассу выезжал не на право как привыкли, а на встречку налево))) Привык к такому движению и скажу, что очень удобно. Мне понравилось.
Shurik777 2017-05-09 00:16
Об'їздив за годину усю Мальту таким чином. Найскладніше для мене виявилося їздити по кільцях за годинниковою стрілкою, а не навпаки як у нас.
Eagle 2017-05-09 00:31
[quote="Shurik777":dc72r0t5]Об'їздив за годину усю Мальту таким чином. Найскладніше для мене виявилося їздити по кільцях за годинниковою стрілкою, а не навпаки як у нас.[/quote:dc72r0t5] Несколько таких кілець проехал и все хорошо) В Англии разные автомобили. Вроде как и у нас, но больше) Допустим ламбу за день несколько раз встречал, Лотусы и т.д. Что понравилось, так то, что нигде в Европе нет столько купех копеек как в UK.
Shurik777 2017-05-09 00:53
[quote="Eagle":2rqhi9z9]Несколько таких кілець проехал и все хорошо)[/quote:2rqhi9z9] Я теж їх проїхав. Але рука тягнулася поїхати в інший бік. Це був своєрідний розрив шаблонів :-D